Külső árnyékolók

Műanyag redőny, Alumínium redőny

Külső árnyékoló

A redőny a legelterjedtebb árnyékolástechnikai forma. A modern építészet részeként az igényes külső árnyékolók egyedivé varázsolhatják az épületek homlokzatát. A külső árnyékolók előnye, hogy a napsugarak 70-80%-át az ablak üveg előtt állítják meg.

A redőny rendelkezik a legjobb hatásfokkal a külső behatások : hő, fény, hang ellen illetve védelmi funkciót is ellát.

A redőnyök az ablak típusától függően készülhetnek külső ráépített belső-vakolható tokos kivitelben, műanyag vagy alumínium palásttal és szúnyoghálóval.

Külső árnyékoló

Lehetőség van az alumínium redőnyöknél a tok, a lefutósín , és a léc egységes színben való elkészítésére harmonizálva az ablakkeretek színével.

Lécméretezések: 37-39-44-55-77mm. Az alumínium lécek felületét ráégetett lakozással kezelik színtartóság biztosítás érdekében, belsejében poliuretán hab fokozza a hő és hangszigetelő képességét.

A lefutósín zajcsökkentő gumibetéttel vagy kefével ellátott extrudált alumínium profil. Minden alumínium redőny biztonságtechnikai elvárásoknak megfelelően feltolás gátlóval van ellátva.

A redőnyök mozgatása lehet: gurtnis , zsinóros és motoros.

Külső árnyékoló

A redőnyöket lehet integrált szúnyogháló rendszerben kérni , ahol a rolós szúnyogháló bele van építve a redőnytokba.

A motoros redőny biztonságossá és kényelmessé teszik az épületet. A távirányítók használatával több helyiségben is az igényeknek megfelelően egyszerre vagy külön-külön is működtethető a redőny összehangolva más árnyékoló berendezésekkel.

Az elektronikus rendszereink segítségével kialakítható egy lakás vagy ház összes nyílászáróját összekötő , programozható hálózat is, amely előre megadott időpontokban képes irányítani az egyes redőnyöket vagy csoportokat. Olyan vezérlést is be tudunk építeni , ami a fényerő és a hőmérséklet változásától függően , önműködően zárja és nyitja a redőnyöket, valamint a rendszer kiegészíthető szél és esőérzékelővel is.

Vakolható típusú redőny:

Külső árnyékoló

A vakolható tok számára megfelelő helyet kell biztosítani az áthidalónál, és a nyílászáró méretezésénél is figyelembe kell venni a tokméretet.

A telepítési távolság meghatározásánál a szigetelőanyag vastagságát kell figyelembe venni főként a tok felső, illetve hátsó részénél. Vakolás után a redőnytok nem látható, így minden esztétikai igényt kielégítve hozzájárul a ház homlokzatának egységes látványához. A szervízfedél és lefutó sín a kívánt színhez igazítható.

Mivel a szervízfedél leemelésével minden esetleges tisztítási és karbantartási munkálatok kívülről elvégezhető , ezáltal nincs kapcsolat otthona belső terével.

Felső tokos redőnyrendszer

Külső árnyékoló

A Felsőtokos redőny egy magas hőszigetelő értékkel rendelkező, korszerű és esztétikus , elektronikusan is vezérelhető rendszer.

Az ablak beépítésével együtt beszerelendő . Előnye , hogy az ablaktok fúrása nélkül felszerelhető, így nem változtatja meg a nyílászáró hőszigetelési tényezőjét. A redőnyrendszer duplakamrás extrudált PVC profilból készül a jobb hőszigetelés érdekében. Ablaktól függően (65mm-100mm ablak profilig ) az univerzális adapter sín segítségével problémamentesen felrögzíthetők fa, PVC és alumínium nyílászárókra.

A Felsőtokos redőny manuális változatai lehetnek gurtnis, zsinóros vagy kurblis működtetésűek, az elektronikus változatban a redőnyök mozgatását kézi kapcsolású vagy távvezérelt motorok végzik.

Napellenzők, árnyékolók

Napellenző

Kültérre szerelhető könyökkaros napellenző rendszerek választékát találhatja nálunk , különböző színösszeállításban. Alumínium szerkezetük miatt megbízhatóak. A napellenzők kézi vagy motoros működtetésűek lehetnek, akár okosotthon rendszerre is ráköthető.

Alapkivitel: Igen kedvező ár fekvésük miatt közkedveltek.

Külső árnyékoló

Tokozott napellenző: A tokozott napellenző abban tér el az alap kiviteltől, hogy becsukásakor a textil és a mechanikája teljesen védve van a környezeti hatásoktól.

Külső árnyékoló

Zsaluzia

Az évszak évről évre egyre nagyobb forróságot hoz, amivel szemben csak úgy lehet az első perctől kezdve védekezni, ha még a nyár beköszönte előtt gondoskodunk például a légkondicionáló berendezésről, vagy a megfelelő árnyékolók beszereléséről. Szerencsére manapság rengeteg megoldás áll rendelkezésre a meleg elleni védelemhez, így mindenki ki tudja választani azt, ami a számára a legideálisabb. Ha Ön mindenre nyitott annak érdekében, hogy ne kelljen szenvednie a forróságtól, ajánljuk figyelmébe a zsaluziákat!

A zsaluziák tökéletes védelmet nyújtanak a kánikulával szemben a nyári hónapokban. A speciális formájú lamelláknak köszönhetően ez a külső árnyékoló képes nagyon szorosan is összezáródni, így egy második szigetelőréteget hoz létre, ami távol tartja a nyílászáróktól a napsugarakat és a kinti, forró levegőt.

A zsaluziákat bátran használhatja a legforróbb napokon, ugyanis olyan speciális réteggel vonják be a lamellákat, ami rendkívül ellenállóvá teszi őket a különböző időjárási tényezőkkel és az erős UV sugárzással szemben. A zsaluzia tehát hosszú éveken át ki fogja szolgálni otthonát, így megteremtve a megfelelő körülményeket még a legnagyobb kánikulában is.

A zsaluziák kiválóan automatizálhatóak és motorizálhatóak, így még nagyobb védelmet képesek biztosítani, hiszen a mai technológia lehetővé teszi, hogy fényvezérléssel működjenek, ezáltal otthona akkor is védve lesz az erős napsugaraktól, amikor házon kívül van.

A magáningatlanokon kívül a zsaluziák irodaházakra is ideálisak, hiszen a munkavégzéshez a nyári időszakban különösen szükség van a kellemes hőmérsékletre. Erről pedig ezek a külső árnyékolók gondoskodni fognak.

Külső árnyékoló

A zsaluzia egyik legfőbb előnye az, hogy külső árnyékolóként teljesen egyedülálló mértékben szabályozható vele a beáramló fény mennyisége. Ezáltal úgy lehet félárnyékot teremteni a lakótérben, hogy nem kell teljesen felhúzni a lamellákat, elegendő lesz csak kis mértékben elforgatni őket. A zsaluzia maximális fényzárást nem biztosít, ugyanakkor kellően sötétet tud teremteni a helyiségekben ahhoz, hogy még nappal is megfelelő körülmények között pihenhessenek az ingatlanban élők, eközben pedig a kíváncsi tekintetek miatt sem kell aggódniuk.

A zsaluzia másik nagy előnye, hogy kiváló szigetelőképességgel rendelkezik. Ezekkel az árnyékolókkal közel ugyanolyan szorosan összefüggő réteget vonhat az ablakok elé, mint a redőnyökkel. Így a zsaluzia is képes extra légréteget vonni az ablakok elé, nemcsak télen, hanem nyári időszakban is, ezzel csökkentve az egyes helyiségek hőcseréjét, így mindig kellemes hőmérséklet uralkodhat az ingatlanon belül.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni a zsaluziák esztétikai előnyeit is. Egyszerűek, de látványosak, felszerelésükkel tökéletes, egyedi összképet adhat az ingatlan küllemének. Különösebb karbantartást nem igényelnek, hosszan megőrzik hibátlan esztétikai és szerkezeti állapotukat.

Külső árnyékoló